Varför Elvari?

Klang

Elvarins mikrofonsystem är inte inbyggt i stallet. Stallets vibrationer skickas istället ner i och samspelar med, en tonplatta gjord av fin alpgran. Tonplattan fungerar som locket på en akustisk violin. Den är noga avstämd och isolerad med silikon. Vårt unika mikrofonsystem tar upp vibrationerna i tonplattan och skickar dem vidare till förstärkaren.

Akustisk Violinklang

Utforska effektpedaler och annan musikutrustning med en akustisk violinklang! Upplev bekvämligheten i att ha en lättillgänglig, ”osynlig” volymratt. Glöm att försöka undvika rundgång och oönskade ljud från fiolkroppen. Du behöver inte heller oroa dig inte för att fästa mikrofon och kabel på din ömtåliga akustiska violin.

Svordomssäker

Mikrofonen plockar bara upp vibrationer – inga luftburna ljud.

Spelkänsla

Med sina ~ 500 gram känns den lika lätt som en akustisk violin. Trots den låga vikten, är den mer robust och inte lika känslig för förändringar i klimat och fuktighet som en akustisk violin. Du kan använda ditt eget axel- och hakstöd.

Professionell Spelkänsla

Våra elfioler är handgjorda i Sverige. Vi kan, därför, säkerställa att varje instrument har en professionell spelkänsla. Den personliga setupen och den familjära formen, baserad på Stradivarius 1713, gör övergången från din akustiska violin sömlös.

Trådlös Fiol

Den unika placeringen av instrumentets ljudutgång gömmer den trådlösa sändaren och lägger vikten där den borde vara – på din axel. Vi rekommenderar Line 6 G10, G10S, Boss WL-20L eller WL-50.

Fiolen är en perfekt akustisk design – inte en perfekt elektrisk design. En pickup kan göra vilken fiol som helst till en medioker elektro-akustisk fiol med konstant risk för rundgång och oönskade ljud från fiolkroppen. Många violinister drar sig också för att fästa mikrofon och kabel på sina ömtåliga akustiska instrument.

I Stockholm och Göteborg. Kontakta oss för mer information.

Ja, den är mycket tystare än en akustisk fiol, så du kan öva utan att störa någon.

Elvarin är passiv. Aktiva fioler kan störa den aktiva elektroniken i trådlösa system och behöver tunga 9V batterier som måste bytas innan varje konsert.

Runt 6 månader. Förväntad leveranstid kommer stå på din faktura. Ibland har vi instrument i lager för omedelbar leverans.

Frakt är gratis, i hela världen.

Load More