Varför Elvari?

Klang

Elvarins pickupsystem är inte inbyggt i stallet. Stallets vibrationer skickas istället ner i och samspelar med en tonplatta gjord av fin alpgran. Tonplattan fungerar som locket på en akustisk violin. Den är noga avstämd och därtill dämpad i förhållande till kroppen för att minimera de biljud som annars lätt uppstår bara man tar i en elfiol. Vårt unika pickupsystem har således en akustisk del som tar upp och behandlar vibrationerna innan de går vidare till förstärkaren.

Akustisk Violinklang

Plugga in i vilken instrument-level ingång som helst. Elvari ger en stark signal utan något behov av aktiv elektronik och batterier inuti instrumentet. Utforska effektpedaler, förstärkare, PA system och annan musikutrustning med en kraftfull akustisk violinklang. Upplev bekvämligheten i att ha en lättillgänglig, ”osynlig” volymratt. Glöm att försöka undvika rundgång och oönskade ljud från fiolkroppen. Du behöver inte heller oroa dig inte för att fästa pickup eller mikrofon och kabel på din ömtåliga akustiska violin.

Spelkänsla

Med sina ~ 500 gram känns den lika lätt som en akustisk violin eller till och med lättare, eftersom balanspunkten är så mycket närmre axeln. Trots den låga vikten är den mer robust och inte lika känslig för förändringar i klimat och fuktighet som en akustisk violin. Du kan använda ditt eget axel- och hakstöd.

Professionell Spelkänsla

Våra elfioler är handgjorda i Sverige. Vi kan, därför, säkerställa att varje instrument har en professionell spelkänsla. Den personliga setupen och den familjära formen, baserad på Stradivarius 1713, gör övergången från din akustiska violin sömlös.

Trådlös Fiol

Den unika placeringen av instrumentets ljudutgång gömmer den trådlösa sändaren och lägger vikten där den borde vara – på din axel. Placeringen gör också att en instrumentkabels vikt hamnar rätt. Trådlösa system har en extra fördel då de gör din Elvari aktiv – om du behöver detta. Vi rekommenderar Line 6 G10, G10S, Boss WL-20L eller WL-50.

Svordomssäker

Vårt pickupsystem plockar bara upp vibrationer – inga luftburna ljud.

Experimentera! Alla förstärkare eller PA system med en instrument-level ingång kommer att fungera. Anslut inte Elvari till förstärkare som är gjorda specifikt för elgitarr eftersom de oftast inte kan återge Elvaris utsignal korrekt. En förstärkare för akustiska instrument krävs för att ge Elvaris klang rättvisa. Vi har upptäckt att Roland Mobile Cube låter förvånansvärt bra och starkt med våra instrument. Den väger bara 2.5 kg, den är batteridriven och väldigt prisvärd. Yamaha THR5A är ett annat bra val om du vill ha fler inbyggda effekter i förstärkaren.

Fiolen är en perfekt akustisk design – inte en perfekt elektrisk design. En pickup kan göra vilken fiol som helst, till och med en Stradivarius, till en medioker elektro-akustisk fiol med konstant risk för rundgång och oönskade ljud från fiolkroppen. Många violinister drar sig också för att fästa mikrofon och kabel på sina ömtåliga akustiska instrument.

Om du kikar noga på tonplattan så kan du tydligt se en liten försänkning. Här ska stallet stå. Precis som med en akustisk fiol så är det viktigt att regelbundet kolla så att stallet står upp rakt (inte lutar fram eller bak) för optimal tonkvalitet.

I Stockholm och Göteborg. Kontakta oss för mer information.

Du kan plugga in Elvari i vilken instrument-level ingång som helst. Standard impedans på 1 megohm som dessa ingångar har kommer ge dig en stark signal. Om du behöver kan du antagligen till och med ansluta direkt till en line-level ingång med bra resultat.

Ja. Vi rekommenderar syntet- eller stålsträngar av god kvalitet beroende på dina egna preferenser. Strängar som är specifikt gjorda för elfiol ska inte användas med Elvari. Tonplattan och stallet behöver trycket från vanliga fiolsträngar för att fungera bra.

Ja, Elvari är mycket tystare än en akustisk fiol, så du kan öva utan att störa någon. Instrumentet har oförstärkt ändå en så bra klang och god dynamik att det är en mycket bra övningsviolin. Övergången från akustisk violin till Elvari är, tack vare designen, i det närmaste sömlös.

Elvari är passiv men ger ändå en kraftfull utsignal. Aktiva elfioler kan störa elektroniken i trådlösa system. Dessutom behöves tunga 9V batterier som måste bytas innan varje konsert. Den inbyggda passiva elektroniken i Elvari betyder mer tillförlitlighet, och tillförlitlighet är ovärderligt i en live-situation. Trådlösa system har en extra fördel då de gör din Elvari aktiv – om du behöver detta.

Runt 6 månader. Förväntad leveranstid kommer stå på din faktura.

Frakt är gratis inom EU. Vänligen kontakta oss om du bor utanför EU så tar vi reda på vad din fraktkostnad blir. Vi reserverar oss dock rätten att inte skicka till vissa destinationer.

Känn dig fri att experimentera med olika effektpedaler för elgitarr. Det är en fråga om personlig preferens. Vi gillar Line 6 Helix-produktfamiljen.