Elvari?

Klang

Elvarins pickupsystem är inte inbyggt i stallet. Stallets vibrationer skickas istället ner i och samspelar med en tonplatta gjord av fin alpgran. Tonplattan fungerar som locket på en akustisk violin. Den är noga avstämd och därtill dämpad i förhållande till kroppen för att minimera de biljud som annars lätt uppstår bara man tar i en elfiol. Vårt unika pickupsystem har således en akustisk del som tar upp och behandlar vibrationerna innan de går vidare till förstärkaren.

Akustisk Violinklang

Plugga in i vilken instrument-level ingång som helst. Elvari ger en stark signal utan något behov av aktiv elektronik och batterier inuti instrumentet. Utforska effektpedaler, förstärkare, PA system och annan musikutrustning med en kraftfull akustisk violinklang. Upplev bekvämligheten i att ha en lättillgänglig, ”osynlig” volymratt. Glöm att försöka undvika rundgång och oönskade ljud från fiolkroppen. Du behöver inte heller oroa dig inte för att fästa pickup eller mikrofon och kabel på din ömtåliga akustiska violin.

Spelkänsla

Med sina ~ 500 gram känns den lika lätt som en akustisk violin eller till och med lättare, eftersom balanspunkten är så mycket närmre axeln. Trots den låga vikten är den mer robust och inte lika känslig för förändringar i klimat och fuktighet som en akustisk violin. Du kan använda ditt eget axel- och hakstöd.

Professionell Spelkänsla

Våra elfioler är handgjorda i Sverige. Vi kan därför säkerställa att varje instrument har en professionell spelkänsla. Den personliga setupen och den familjära formen, baserad på Stradivarius 1713, gör övergången från din akustiska violin sömlös.

Trådlös Fiol

Den unika placeringen av instrumentets ljudutgång gömmer den trådlösa sändaren och lägger vikten där den borde vara – på din axel. Placeringen gör också att en instrumentkabels vikt hamnar rätt. Trådlösa system har en extra fördel då de gör din Elvari aktiv – om du behöver detta. Vi rekommenderar Line 6 G10, G10S, Boss WL-20L eller WL-50.

Svordomssäker

Vårt pickupsystem plockar bara upp vibrationer – inga luftburna ljud. Detta trots att Elvarin har en akustisk komponent inbyggd i tonplattan.

Vår Historia

Elvari började som ett masterprojekt på Det Konglige Danske Musikkonservatorium i 2012. Jens Elfving var missnöjd med elfiolerna på marknaden och bestämde sig för att göra en elfiol med professionell spelkänsla. Projektet fick högsta betyg och prototypen såldes senare till AAlborg Universitet.

I 2013 kontaktade Jens fiolbyggaren Sten Styrélius i Stockholm som, tillsammans med en jazzviolinist 1997, hade utvecklat en elfiol med fokus på akustisk violinklang. Fiolen hade ett unikt pickupsystem med en tonplatta gjord av fin alpgran.

De två koncepten komplementerade varandra perfekt. Både spelkänslan och klangen förbättrades ytterligare och efter flera prototyper och otaliga revisioner, blev deras nya elfiol äntligen klar att möta Stradivari och resten av världen…