Kontakt & FAQ

  Experimentera! Alla förstärkare eller PA system med en instrument-level ingång kommer att fungera. Anslut inte Elvari till förstärkare som är gjorda specifikt för elgitarr eftersom de oftast inte kan återge Elvaris utsignal korrekt. En förstärkare för akustiska instrument krävs för att ge Elvaris klang rättvisa. Vi har upptäckt att Boss AC-22LX inställd på ”AB” (Air Feel) låter väldigt bra och förvånansvärt starkt. Denna prisvärda förstärkare väger endast 4 kg och kan drivas med batterier. Den har också stereo line out-utgångar som gör att du kan koppla den direkt till andra förstärkare eller en mixer när du spelar på större spelställen.

  En annan möjlighet är Roland Mobile Cube. Den ger inte en lika stor förstärkning som Boss, men erbjuder en mycket fin klang och fungerar utmärkt i mindre sammanhang. Har dessutom lite effekter. Ett väldigt prisvärt och lättransporterat alternativ (väger endast 2,5 kg).

  Fiolen är en perfekt akustisk design – inte en perfekt elektrisk design. En pickup kan göra vilken fiol som helst, till och med en Stradivarius, till en medioker elektro-akustisk fiol med konstant risk för rundgång och oönskade ljud från fiolkroppen. Många violinister drar sig också för att fästa mikrofon och kabel på sina ömtåliga akustiska instrument.

  Om du kikar noga på tonplattan så kan du tydligt se en liten försänkning. Här ska stallet stå. Precis som med en akustisk fiol så är det viktigt att regelbundet kolla så att stallet står upp rakt (inte lutar fram eller bak) för optimal tonkvalitet.

  I Stockholm, Göteborg och Västerås. Kontakta oss för mer information.

  Du kan plugga in Elvari i vilken instrument-level ingång som helst. Standard impedans på 1 megohm som dessa ingångar har kommer ge dig ett fint, fylligt ljud.

  Ja. Vi rekommenderar syntet- eller stålsträngar av god kvalitet beroende på dina egna preferenser. Strängar som är specifikt gjorda för elfiol ska inte användas med Elvari. Tonplattan och stallet behöver trycket från vanliga fiolsträngar för att fungera bra.

  Ja, Elvari är mycket tystare än en akustisk fiol, så du kan öva utan att störa någon. Instrumentet har oförstärkt ändå en så bra klang och god dynamik att det är en mycket bra övningsviolin. Övergången från akustisk violin till Elvari är, tack vare designen, i det närmaste sömlös.

  Elvari är passiv men ger ändå en kraftfull utsignal. Aktiva elfioler kan störa elektroniken i trådlösa system. Dessutom behöves tunga 9V batterier som måste bytas innan varje konsert. Den inbyggda passiva elektroniken i Elvari betyder mer tillförlitlighet, och tillförlitlighet är ovärderligt i en live-situation. Trådlösa system har en extra fördel då de gör din Elvari aktiv – om du behöver detta.

  Runt 6 månader. Förväntad leveranstid kommer stå på din faktura.

  Frakt är gratis inom EU. Vänligen kontakta oss om du bor utanför EU så tar vi reda på vad din fraktkostnad blir. Vi reserverar oss dock rätten att inte skicka till vissa destinationer.

  Känn dig fri att experimentera med olika effektpedaler för elgitarr. Det är en fråga om personlig preferens. Vi gillar Line 6 Helix-produktfamiljen.